Meteen naar de inhoud
Home » Blog NL » Bestaat er zoiets als een domme vraag?

Bestaat er zoiets als een domme vraag?

  • door

Men zegt vaak: “Er bestaan geen domme vragen.” Maar is dit echt zo? Ik hoor mensen dit soms zeggen voordat ze op een vraag reageren alsof die niet bijzonder intelligent is.

There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.

Carl Sagan, The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark

Ik ben het volledig eens met deze uitspraak van Carl Sagan. Soms vind de rest van het publiek of degene aan wie de vraag gesteld wordt dat deze naief, saai, slecht verwoord, niet op het juiste moment, irrelevant of een herhaling van wat net gezegd is. Maar het ontbreekt de vraagsteller waarschijnlijk nog steeds aan begrip en zij of hij is dapper genoeg om verduidelijking te zoeken. Als de vraag de voortgang van de meeting of sessie verstoort, geef dan toch een beleefd antwoord en geef de vraagsteller een weg naar begrip.

I geloof dat alle vragen gesteld moeten worden. Dit is de visie achter Always Asq. De enige domme vraag is die, die niet gesteld wordt.

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *